• Στοά Δημαρχείου, Σέρρες
  • +30 23210 75444

Τα νέα μας

Το φθινόπωρο  είναι κοντά  και  παρά  το τελευταίο κύμα ζέστης,  η θερμοκρασία σύντομα θα ακολουθήσει    πτωτική πορεία με ότι αυτό συνεπάγεται. Η εποχή αυτή όμως  όπως και ο χειμώνας συνδέεται  με την αυξημένη δραστηριότητα των τρωκτικών. Συγκεκριμένα τόσο τα ποντίκια όσο και οι αρουραίοι δείχνουν έντονη τάση να εισέρχονται στο εσωτερικό κτιρίων και κατοικιών  με σκοπό την εύρεση τροφής, νερού και  φυσικά καταφύγιου.

Αναδείχθηκε σε ένα από το μεγαλύτερα   προβλήματα αυτό το καλοκαίρι, δημιουργώντας πολύ σημαντικά θέματα κυρίως σε οικίες του αστικού περιβάλλοντος  χωρίς όμως να περιορίζεται μόνο εκεί. Μάλιστα ο βαθμός της προσβολής σε όλα σχεδόν τα περιστατικά ήταν πολύ εκτεταμένος  γεγονός που μπορούμε να αποδώσουμε σε μια αύξηση του πληθυσμού τους και  ίσως όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο.

Ο πληθυσμός του κουνουπιού φέτος μπορεί να μην κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα(ως στιγμής) σε σχέση με άλλες χρονιές, λόγω και του πιο βαρέως χειμώνα που προηγήθηκε, αλλά έχει  παρατηρηθεί μια νέα κατάσταση πραγμάτων και μάλιστα  σε πολλά σημεία παγκοσμίως  έτσι ώστε να  δημιουργείται εύλογα ανησυχία σχετικά με τον έλεγχο αυτού του επικίνδυνου εντόμου.

Ο καιρός είναι πλέον πολύ  ευνοϊκός για να κάνουμε βόλτες. Η διάθεση ανεβαίνει,   με τα πάρκα και τις πλατείες να κατακλύζονται από πολύ κόσμο. Οικογένειες ,  παρέες όλων των ηλικιών, παιδάκια που παίζουν και κάνουν ποδήλατο. Το πράσινο γύρω μας αποτελεί πόλο έλξης. Εγκυμονεί όμως και  αρκετούς κινδύνους.

Πολύς κόσμος κάθε χρόνο γίνεται δέκτης ενός ή περισσότερων τσιμπημάτων από μέλισσες  και σφήκες. Τα περιστατικά είναι αρκετά, με κάποια από αυτά να είναι και  σοβαρά. Ευτυχώς τα πολύ σοβαρά που αφορούν απώλεια ζωής είναι ελάχιστα έως μηδαμινά. Τι μπορεί να συμβαίνει όμως σε αυτές τις περιπτώσεις; 

Η επιλογή του συνεργείου μας για Απολυμάνσεις-Απεντομώσεις στις Σέρρες καθίσταται πολύ χρήσιμη και απαραίτητη καθώς θα ανταποκριθούμε άμεσα στο κάλεσμά σας πραγματοποιώντας δωρεάν αυτοψία όπως επίσης και επισήμανση οποιονδήποτε άλλων παρασιτικών προβλημάτων, που είτε εσείς ίσως δεν έχετε αντιληφθεί.Ακολουθηστε μας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία κατά την πλοήγησή σας. Περισσότερα

Οκ, Συμφωνώ